Kommunlarådet i Umeå, Hans Lindberg (S) vill ha en folkfest i Västerbotten och vädjar till parterna att komma överens. Foto: SVT/Bildbyrån

Hans Lindberg om rally-VM: ”Vädjar till alla parter att hitta en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska rallyt som ska köras i Umeå i februari nästa år kan flyttas eftersom alla tillstånd ännu inte är klara. Nu vädjar kommunalrådet Hans Lindberg (S) till parterna att lösa problemen.

– Det är Sveriges största evenemang som ska planeras på ett halvår. Det har varit kort om tid. Men jag vädjar till alla parter att hitta en konstruktiv lösning, säger Hans Lindberg.

Tillstånden för sträckorna som ska köras runt Umeå är ännu inte klara. Förhandlingarna med markägare och berörda samebyar är ännu inte i hamn och på grund av det hotas nu rallyt att flyttas från Umeå.

VM-rallyt i Umeå

– Vi jobbar på alla fronter för att lösa våra problem och gör allt vi kan för att möjliggöra ett VM-rally i Sverige och Umeå, skrev Glenn Olsson, vd för Rally Sweden, i ett sms till SVT under tisdagen.

”Alla måste hjälpa till”

Hans Lindberg poängterar att det är Svenska Rallyt som är ansvarigt för att alla avtal, över 800 totalt, ska finnas på plats, men att kommunen försöker hjälpa till.

– Vi har varit inkopplade hela tiden. Men behövs det hjälp och stöd så kan vi ringa runt. Vi försöker allt vad vi kan.

Tror du att detta kommer att lösas?

– Ja, det är målsättningen för alla parter. Men alla måste hjälpa till så att vi får en trevlig folkfest i Västerbotten.

SVT har sökt Glenn Olsson för ytterligare kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-rallyt i Umeå

Mer i ämnet