Här är testet för att få jobb på batterifabriken i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Ett franskt test används för att hitta batteritekniker till batterifabriken i Skellefteå. Hittills har ett 100-tal personer gjort testet där man under tre timmar får läsa instruktioner, bygga modeller och skruva.

– Testet försöker hitta personer som kanske inte har de här kunskaperna i sitt cv men är lämpliga ändå, säger Mona Burlin vid arbetsförmedlingen i Skellefteå.

Efter att ha gjort testet betygssätts man. Lyckas man bra får man träffa arbetsgivaren och går det bra även här får man ett jobblöfte. Man får sedan plats på en 22 veckors kurs till batteritekniker i Skellefteå.

– Lyckats du på testet, går det bra hos arbetsgivaren och går du 22 veckors kursen då har du ett jobb, säger Mona Burlin vid arbetsförmedlingen i Skellefteå.

Industriboomen i norr

– För många som saknar formellt kompetens är det här en chans att få jobb. Testerna har visat sig mycket träffsäkra att hitta rätt personer säger Mona Burlin vid arbetsförmedling i Skellefteå.

Se delar av testet i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industriboomen i norr

Mer i ämnet