Foto: SVT.

Här är lokala papperstidningen som växer

Uppdaterad
Publicerad

De flesta medier satsar det mesta av sina resurser på sin webbtidning. Men centerägda Tidningar i Norr driver fyra papperslokaltidningar i Västerbotten. Mellanbygden är den av dom, och där står företagarna i kö för att få annonsera och antalet prenumeranter bara växer.

– Det vi har är ett unikt material för det finns nästan ingen annanstans idag. Om man vill läsa om Trump och andra världsnyheter så finns det att få tag på nästan överallt. Men de lokala nyheter som vi har i tidningen och som berör folk på den här orten är vi i stort sett ensamma om, säger Magnus Lindgren som är redaktör och sitter i Lövånger och Robertsfors.  

Mellanbygden har redaktioner i Lövånger, Burträsk och Robertsfors, tre reportrar och en annonsförsäljare. Med sina 3200 prenumeranter har man en 63-procentig hushållstäckning inom sitt område som sträcker sig från Bureå i norr till Norum i söder.

– Vi ska finnas på de orter där inga andra medier finns och vi ska synas och sitta centralt och hela tiden vara vara tillgängliga.

Digital satsning stundar

Tack vare presstöd och stark annonsförsäljning går ekonomin ihop och nu står man också inför en digital satsning för koncernens alla tidningar. Och redaktören är optimistisk.

– Ja, det svårt att inte vara optimistisk med den här tidningen då vi känner att vår tidning är ordentligt populär i området. Och det beror också på att vi bryr oss om våra läsare, lyssnar på dem och på så sätt kan vi vårt område utan och innan, säger Magnus Lindgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.