Ny satsning på fotgolfsbana i Robertsfors

Publicerad

I Robertsfors kan man numera inte bara spela golf med golfbollar – utan även med fotbollar. Nu finns nämligen Västerbottens första fotgolfsbana.
– Det ska vara en ny väg in i golfen, ett sätt för oss att bredda rekryteringen, säger Olof Nilsson på Robertsfors Golfklubb.

Med stöd från Svenska Golfförbundet har Robertsfors Golfklubb öppnat Västerbottens första fotgolfsbana, åtminstone enligt förbundets egna lista. Banan har nio hål och invigdes på nationaldagen.

– Det är en relativt stor satsning. Inte när det kommer till pengar, men när det kommer till aktivitet, säger Olof Nilsson på Robertsfors Golfklubb.

Syftet med fotgolfsbanan är att fler ska få upp ögonen för golfen. På tisdagar arrangeras instruerade fotgolfsrundor.

– Gissningsvis har det varit ett par hundra här sedan vi öppnade. Det är lättillgängligt och det är väl det som gör att folk kommer och provar, säger Olof Nilsson.

Delar yta med de traditionella golfarna

De SVT pratar med på plats är positiva till den nya satsningen. Men eftersom golfarna och fotgolfarana delvis samsas om samma yta är det viktigt att hålla ögonen öppna så man inte får en golfboll i huvudet.

– De traditionella golfarna har företräde, annars är det bara att köra på. Än så länge har vi inte hört om någon olycka.

Detta är fotgolf

Visa

Fotgolf, eller footgolf, är en kombination mellan fotboll och golf och går ut på att sparka en boll längs en bana på 9 eller 18 hål. Sporten liknar fotbollsgolf, som tidigare har spelats bland annat i Bureå utanför Skellefteå, men spelas på större golfbanor.

Fotgolf regleras dessutom av Svenska Golfförbundet, till skillnad från fotbollsgolf som går under Svenska Fotbollsförbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer