• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Se vattensamlingen på Berghem i Umeå – förare blev fast i sin bil Foto: Fredrik Svensson, SVT

Se hur bilisten fastnar i vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Ett riktigt oväder har dragit in över Västerbotten och inte minst Umeå där vattenmassorna ställer till rejäla problem. Umeå kommun uppmanar invånarna att hålla sig inne. I klippet kan du se en förare på djupt vatten på stadsdelen Berghem.

Det rasar in larm om vattenskador och träd som fallit över vägar i Västerbotten. Tusentals hushåll upplever störningar i elnätet. Umeå kommun uppmanar nu folk att stanna hemma.

– Gator och parker är ute med alla tillgängliga resurser. En del fastighetsägare på det mest drabbade områdena, Mariehem och Djupbäcken Haga, kanske borde försöka ta sig hem för att se om sina hus, säger Per Hilmersson, gatudriftchef.

Översvämningar i Västerbotten

Prognosen är att ovädret kan bedarra framåt kvällen.

Fotnot: SVT och andra förbipasserande hjälpte föraren som fastnat på Berghem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Västerbotten

Mer i ämnet