Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det unika förlossningsbadkaret – barnmorskan Linda Långström visar upp ett av de två förlossningsrummen på Lycksele BB. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Har haft stängt i över ett år – nu öppnar Lycksele BB

Publicerad

Lycksele BB har varit stängt i över ett år på grund av barnmorskebrist. Nu har regionen löst bemanningen tillfälligt. På måndag öppnar förlossningen i nyrenoverade lokaler.

– Det känns helt fantastiskt att kvinnor i inlandet återigen har en förlossning lite närmare. För vi har ju väldigt långa avstånd här, säger barnmorskan Linda Långström.

Måndag den 19 februari öppnar Lycksele BB igen då regionen löst bemanningen genom att teckna avtal med hyrpersonal under hela våren.

– Det finns en långsiktig plan också. Målsättningen är att vi ska ha egen personal fullt ut. Det jobbar vi på, säger Anna-Lena Danielsson, ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Västerbotten

I klippet visar barnmorskan Linda Långström runt i Lycksele BBs nya lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet