Bostadskön i Lycksele som växer. Foto: SVT

Här står över 1000 personer i bostadskö

Publicerad

Bostadskön fortsätter att växa i Lycksele. Nu står över 1000 personer i kö, vilket är dubbelt så många som för ett år sedan.

Enligt det kommunala bostadsbolaget Lycksele Bostäder AB (Lybo) är suget stort efter lägenheter och idag startar bygget av etapp 3 på Smedsberget. Det innebär 11 nya lägenheter där det tidigare äldreboendet låg. Totalt blir det 44 lägenheter där när alla fyra etapper är klara.

Lybo letar också efter mark där det kan byggas fler bostäder i framtiden.

– Vi håller på och kartlägger behovet och pratar med folk som idag bor i villa. Samtidigt är betalningsviljan annorlunda i Lycksele än på andra ställen, säger Carina Hellström Edvinsson som är vd för Lycksele Bostäder AB.

Bostadsbristen är en av de frågor som ska diskuteras i dagens valdebatt från Lycksele. Vilka fler frågor tycker du att vi ska ta upp? Mejla dem till vasterbotten@svt.se. Valdebatten med kommunalrådet Lilly Bäcklund (S) och oppositionsrådet Christer Rönnlund (M) sänds direkt på vår sajt klockan 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer