Emma Rehn med shettisponnyparet Mika och Ängabogårds Milo tävlade mot Karin Emilssons Shirepar Ashes Captain och Westside My Friend Billy. Foto: PrivatVisa alla (5)
Visa alla (5)

Världens största häst tävlade mot världens minsta häst

I helgen gick den 15:e upplagan av hästtävlingen Villvattskampen av stapeln, Norrlands största hästtävling. Inte mindre än 37 ekipage deltog och publiken kunde bland annat skåda när världens största hästras tävlade mot världens minsta hästras.

Tävlingsledaren Lena Nordlund var nöjd med helgens tävlingar i Burträsk som bjöd på soligt väder, stor publik och härliga uppvisanden. Under lördagen tävlades det i dressyr och precision och under söndagen skulle ekipagen passera sex hinder på snabbast möjliga tid.

Det fanns många vackra och duktiga hästar att skåda och speciellt var att världens största hästras – Shirehästar – tävlade i samma klass som shetlandsponnyn som är världens minsta hästras. I den så kallade ”David mot Goliat-klassen” där man tävlade i både dressyr, maraton och precision, var det till slut Emma Rehn och hennes shetlandsponnypar som stod som segrare med 19 poäng mer än Karin Emilsson och hennes shirehästar.

Ekipagen kom från Sollefteå i söder till Kalix i norr samt fem ekipage från Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer