Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Hårt tryck på återvinningen under Kristi himmelsfärd

Uppdaterad
Publicerad

Många passar på att rensa ut skräpet och besöka någon av länets återvinningscentraler under Kristi himmelsfärdshelgen. Vakin i Umeå räknar med över 30 000 besökare på sina två största återvinningscentraler under maj månad, och en stor del av dessa sker i helgen.

Se i klippet när reporter Ida Sandberg besökte Gimonäs återvinningscentral och träffade Melker och Måns Sackerud.

Den som planerat ett besök på återvinningscentralen i helgen kan räkna med trängsel och stundtals långa köer, säger Peter Grönholm driftledare vid Vakin i ett pressmeddelande till SVT.

Så lastar du bäst inför besöket

Han tipsar även om att tänka efter hur man packar innan besöket.

– Tänk på att packa släp och bil så sådant som hör ihop ligger tillsammans, då går det snabbare på besöket på återvinningscentralen. Att materialslag som hör ihop ligger tillsammans och inte ihopblandat. Det är vanligt att tryckimpregnerat och vanligt trä ligger huller och buller. Sortera hellre upp det, då går det mycket sabbare på återvinningscentralen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.