Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lova Bäckström skadade sig på en tävling i vintras och ännu får hon inte åka snowboard, däremot coachar hon sin pappa Henrik Bäckström. Foto: Elin Moberg

Hela familjen engagerad i Lovas elitsatsning i snowboard: ”Äger inte ett par skidor”

Uppdaterad
Publicerad

Västerbottens främsta snowboardåkare Lova Bäckström och Tova Nejne har återigen kvalificerat sig för utvecklingslandslaget i snowboard. Lova skadade sig i början av säsongen och fick en korsbandsskada. Istället för att åka själv coachar hon nu sin pappa på bakgården i Kassjö.

– Det här gör mig ännu mer peppad att ta mig tillbaka och göra rehab övningarna ordentligt, säger Lova Bäckström.

Två snowboardåkare från Västerbotten är återigen uttagna till utvecklingslandslaget i Snowboard. Tova Nejne från Klimpfjälls Alpina Klubb och Lova Bäckström från Vännäs-klubben Brälappen.

Lova Bäckström skadade sig i vintras när hon tävlade i sin första Europacup-tävling i Fontroume, Frankrike. Korsbandet gick av och sedan dess har hon rehab tränat.

– Det har varit tufft att vara skadad men jag har fått ha mycket tid till att jobba med mig själv och det tror jag i slutändan kommer gynna mig, säger Lova Bäckström.

Snö i juli

Trots att det är en bit in i juli finns det kvar snö i Kassjöskogarna sedan rally-VM arrangerades – till familjen Bäckströms stora glädje.

– Såhär tidigt, eller sent, eller vad man ska säga har vi aldrig åkt tidigare, säger Lova Bäckström.

”Frustrerande att kolla på”

Om hon inte varit skadad hade hon hakat på pappa Henrik Bäckström på bakgården för att åka snowboard mitt i sommaren.

– Det är frustrerande att bara kolla på, säger Lova Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.