Foto: Berno Jonsson, SVT

Kommer från hela Sverige till Kraddsele för att fiska

Uppdaterad
Publicerad

På grund av karantänreglerna i Norge har antalet besökare från Sverige som vill fiska torsk i havet sjunkit drastiskt. Men det innebär istället att trycket på de svenska och västerbottniska fiskevattnen ökar.

– De kommer från Skåne, Göteborg, Stockholm, ja men från hela Sverige, säger Ingrid Lindh som driver en fiskecamp i Kraddsele längs Vindelälven.

Hon berättar att det är rekord i år. Hon aldrig tidigare haft så många som vill komma och fiska i Vindelälven och bo i husvagn eller i tält vid hennes camping.

”Brukar åka till Norge”

– Vi passar på nu för normalt brukar vi åka till Norge men det går inte under coronatider så vi passa på att hitta nya ställen och då blev det Kraddsele, säger Helge Husdal som är sportfiskare från Västerås.

Då pandemin bröt ut i våras blev Ingrid Lindh orolig för sin verksamhet.

-Jag tänkte att det här kommer att barka alldeles åt skogen, men jag fick tjii. Bokningarna började strömma in och det var ingen som ville prata om coronan och det är jag naturligtvis glad för, säger Ingrid Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.