En av de två restaurangerna har bedömts ha allvarliga brister i arbetssättet kring hur de förvarar kylvaror. Bland annat ska råa hamburgare och dressing förvarats i utrymmen där det råder över 19 grader.
Även kylarna på den aktuella restaurangen ska ha haft alldeles för höga temperaturer för vad som är acceptabelt.
Mögel i diskmaskin
Den andra restaurangen hade fler problem. Där konstaterades bristfällig rengöring med bland annat påväxt av mögel i diskmaskin, smuts och matrester ska ha upptäckts på golv, i kylar och på redskap. Det ska även ha funnits stänk från matberedningen på väggarna.
Rutinerna för den personliga hygienen kritiseras också eftersom det på grund av belamring av disk saknas utrymme för handtvätt. Personalen ska inte heller ha bytt handskar eller tvättat händerna mellan olika arbetsmoment.
Extra kontroller
Även på den andra restaurangen råder brister i hur kylvaror förvaras och hanteras.
Bägge restaurangerna kommer bli föremål för extra kontroller.