Genrebild. Barnen på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT

Hockeyläger fick fler deltagare efter namnbyte

Uppdaterad
Publicerad

Tegs SK arrangerar hockeyskolan Pro Hockey Camp där pojkar och flickor mellan 9-14 år deltar. Hockeyskolan har funnits ett tag, men har då gått under namnet Tegs sommarhockeyskola. Men när man märkte att anmälningarna sjönk valde man att byta titel på lägret.

Zackarias Granlund är en av två i Tegs SK:s ungdomssektion som är engagerade i hockeylägret. När sommarlägret, som gick under namnet Tegs sommarhockeyskola, hade lågt deltagarantal så valde man att döpa om hockeyskolan – en breddning som visade sig fungera.

– Björklöven är ju det största namnet i hockey-Umeå och inte Teg, så vi tog det nya namnet för att få det lite mer brett och för att fler skulle vilja delta. Barn från flera håll och kanter deltar i skolan, både hela Umeå men också stan med omnejd – barn från Nordmaling, Vännäs och Lycksele och även ett barn som annars bor i Barcelona ska vara med i sommar, berättar han.

Namnet ger intrycket av att lägret handlar om elitsatsning, är det så på lägrena?

– Inte alls. Det främsta syftet är att ha roligt och ju äldre de blir så är det mer teknik och skridskor och mer fokus på själva hockeyutövandet, men det är inte samma för de yngre. Det är fortfarande unga barn så det ska vara roligt och där vi kan lära dem så mycket vi kan, säger Zackarias Granlund.

Är det några kriterier på vilka som kan delta?

– Det finns inga restriktioner, lägrena är öppna för alla. Det är till exempel förhållandevis få tjejer som spelar hockey, men i den allra yngsta gruppen som är födda 2008 är det ett uppsving med tjejer, där har vi tre tjejer anmälda i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.