Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På väg hem från en firmafest 1999 blev hon överfallen av Hagamannen och det uppstod en kamp: ”Jag tog tag i hans kind och tryckte in fingrarna”. Foto: Hagamannen/SVT

Hon lyckades slå sig fri från Hagamannen: ”Blev bara arg”

Publicerad

En novembernatt 1999 blev kvinnan attackerad av Hagamannen i Umeå. Nu berättar hon om händelsen, hur hon kunde slå sig fri, och den efterföljande rädslan för gärningsmannen som tog hennes plånbok.

– Körkortet kom aldrig tillbaka. Det var jobbigt för då visste han ju vem jag var, säger hon i SVT:s dokumentärserie Hagamannen.

Under en lång tid efter överfallet vågade hon inte cykla hem själv på kvällen och tyckte det var obehagligt att gå till tvättstugan. I flera år hade hon polisutredarens visitkort på kylskåpet som en trygghet.

– Varje kväll innan jag skulle lägga mig stod jag i fönstret för att kolla om det stod någon där nere, säger hon.

Det tog drygt sex år innan hon mötte Hagamannen igen under rättegången i tingsrätten. Ett möte hon berättar om i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Helt makabert att få höra en sådan grej”, säger kvinnan om när Hagamannens berättar i rättegången att han tänkte våldta henne. Hör Hagamannes förklaringar under rättegången i klippet. Foto: Hagamannen/SVT

Se hela dokumentärserien Hagamannen på SVT Play eller första delen den 1/10 klockan 22 på SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.