Hör Jessica Nordström om när deras väg försvann för dem under stormen. Foto: SVT

Jessica i Hössjö: ”Vi fick vada för att ta oss härifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Byn Hössjö sydväst om Umeå skars delvis av. Fem hushåll hamnade i isolering när både större och mindre vägar förstördes av ovädret, där ibland Jessika Nordström som vadade därifrån igår.

– Nu ska vi se om vi kan ta oss hem idag, säger hon, det är lite jobbigt för oss alla här idag.

Både asfalterad väg och mindre enskilda vägar i Hössjö har skurit byn mitt itu. Mjölkbilen som skulle komma till Edströms igår fick vänta tills idag där byborna arbetat större delen av dagen med att reparera vägar över vatten som helt eller delvis rasade under måndagens stormoväder.

– Det är som en hel sjö, men här är det odlingsmark under, säger Mikael Edlund och pekar över fälten som helt står under vatten.

Nu hjälps de åt i vägföreningen med lagning av vägen och tonvis med makadam rullar in över dagen.

– Det är klart att det blir höga kostnader för oss, säger Mikael Edlund som samtidigt ser nödvändigheten med att det ska gå undan.

Han har över 50 kor och mjölkbilen som kommer varannan dag är på väg. Han har aldrig varit med om något liknande trots tidigare översvämningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.