Foto: TT/SVT

Skola i Skellefteå bombhotad

Uppdaterad
Publicerad

Ett bombhot har riktas mot Kågeskolan i Skellefteå på appen Jodel. Polisen har sökt igenom skolan under dagen och bedömer att skolan kan hållas öppen som vanligt.

Skolledningen blev kontaktade av polis och informerade om hotet under tisdagen.

– Det stod att någon skulle spränga skolan. Vi tar det här på största allvar och jobbar för att alla ska känna sig trygga, säger Lena Löfstedt, områdeschef skolkontoret, Skellefteå kommun.

Håller öppet som vanligt

På Kågeskolan går barn från förskoleklass till årskurs nio. Polisen bedömer inte att hotet mot skolan är skarpt och har därför rekommenderat att skolan ska hållas öppen som vanligt. Vårdnadshavare till elever på Kågeskolan har informerats om händelsen.

– Det finns ingen anledning till oro, säger Lena Löfstedt.

Finns ingen misstänkt

Polisen utreder hotet som rubriceras som grovt olaga hot. I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen kan inte svara på vad det är som gör att man inte bedömer att hotet är skarpt.

– Vi har varit på skolan och sökt igenom byggnaden och hållit förhör, säger Henrik Lundström, jourhavande förundersökningledare på polisen.

Detta är Jodel

  • Jodel är en app som blivit mycket populär bland elever.
  • Den ger användarna möjlighet att skriva korta anonyma inlägg och bilder på ett slags klotterplank.
  • Meddelandena delas inom en 10 kilometers radie.
  • Appen har använts vid flera tillfällen för att föra fram anonyma hot mot till exempel skolor.
  • Användare kan stängas av och Jodel har också möjlighet att spåra användarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.