Foto: TT

Hotellkedja backar om bacon

Uppdaterad
Publicerad

Tittare, läsare och hotellgäster rasade efter beslutet. Nu backar hotellkedjan och tar tillbaka bacon och korven till frukostbuffén.

Hotellkedjan Comforts beslut att ta bort korv och bacon från frukostmenyn förra veckan väckte känslor. Motivet var miljön och gästernas hälsa. Men reaktionerna har nu fått hotellkedjan att ta tillbaka både korv och bacon.

– Vi fick mycket ros men en övervägande del av gästerna tycker att bacon och korv är en viktig och avgörande del av en hotellfrukost. Det är viktigast vad gästerna tycker, säger Camilla Bergman, kedjedirektör, till SVT.

”Blev ledsna”

Fläskets betydelse under en hotellfrukost har skapat två engagerade läger. I SVT Nyheter Västerbottens jämna omröstning tyckte 55 procent att baconstoppet var bra medan 43 procent tyckte det var dåligt.

Tror du inte många också blir besvikna över att ni ändrar er?

– Så är det säkert och det kan finnas de som tycker att det är lite fegt att backa och att vi borde hållit ut längre men övervägande delen blev ledsna och det är gästerna som bestämmer, säger Camilla Bergman.

Är inte det här bara en reklamkupp?

– Nej, jag önskar att jag kunde säga det, men så smarta har vi inte varit. Vi ville kanske hålla ut lite längre men det väckte mer känslor än vi var beredda på, säger Camilla Bergman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer