Nu får hundägare också stå på familjeparkeringen. Foto: TT.

Här får hundägare parkera på familjeparkering

Uppdaterad
Publicerad

Hundägare i Skellefteå får ställa sig på familjeparkeringen utanför mataffären. Det berättar stormarknadschefen på Coop Forum.

– Det är enda platsen med skugga, säger Susanne Rindelöv.

Förra sommaren gjorde Cooop Forum i Skellefteå nya parkeringar till sina kunder. Då gjordes speciella parkeringsplatser avsatta för barnfamiljer och nya skyltar sattes upp.

Men ett problem uppstod. Familjeparkeringen hamnade på det enda området med skugga. Hundägare i Skellefteå blev otroligt missnöjda.

LÄS MER: Parkeringen som ska rädda hundarna

Hundägare vill ha skugga

– Vi hade inte en tanke på att hundägarna brukade stå precis där, men det är klart att de vill stå i skuggan, säger Susanne Rindelöv till SVT.

Flera hundägare har påpekat parkeringsproblemet för chefen. Nu har butiken beslutat att även hundägare ska få stå på familjeparkeringen.

– Nu har vi bestämt det. Det är många som tittar snett på folk som ställer sig på familjeparkeringen, men det är fritt fram för hundägare. Jag kommer att försvara dem, säger Rindelöv.

Alla parkeringar ska ha extra utrymme

Nya skyltar ska sättas upp på platsen. På längre sikt kommer parkeringen att göras om igen, men det dröjer minst ett år.

– Då ska alla parkeringar vara breda. Det är inte bara barnfamiljer som behöver extra utrymme, det gäller även gamla och andra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.