Husägaren Lars Ericson i Holmsund hör till dem som tvistar med Myresjöhus. Foto: SVT

Husägare besvikna på fasadmålning

Uppdaterad
Publicerad

Boende i ett radhusområde i Holmsund är upprörda över hur det ser ut på fasaderna. Husägarna anser att Myresjöhus har målat på fel sätt.

På Lövöhällans väg i Holmsund finns 11 radhusägare som är djupt oense med företaget Myresjöhus. De anser att målningen av deras hem är illa utförd.

Sju år efter att färgen torkat och efter otaliga kontakter med Myresjöhus, bland annat om att färgen inte arbetats in, så är husägarna fortfarande besvikna.

Känns inte vid fel

– Det är en av de största affärerna man gör i sitt liv, så är det liksom halvgjort. Det känns inte sådär jättekul, säger husägaren Lars Ericson.

Men på Myresjöhus menar man att allt gått rätt till. De har gjort okeluärbesiktning på plats, och menar att inga fel har gjorts.

– Det resultat man kan iaktta idag på fasaderna avviker inte från vad som är att förvänta, säger Pär Krohn, jurist för Myresjöhus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.