Foto: Lars Lindmark

Förare såg i backspegeln hur hans husvagn brann

Uppdaterad
Publicerad

När en bilförare tittade i sin backspegel såg han hur hans påkopplade husvagn brann. Han kopplade snabbt loss den och körde vidare och när räddningstjänsten kom fram till platsen hade hela husvagnen redan brunnit upp.

Larmet om branden kom in till SOS alarm vid 18.40-tiden och räddningstjänsten kallades till Sandsjönäs utanför Örträsk i Lycksele kommun.

– Det ska tydligen ha börjat brinna inne i husvagnen och därinne förvaras gasol så husvagnen har kopplats loss från en bil. Vi är på väg till platsen nu, sa Göran Josefsson, räddningschef i beredskap vid 19.20-tiden.

Enligt honom var det på en mindre skogsväg som branden i husvagnen startat. Räddningsstyrkor från Bjurholm och Lycksele kallades till platsen, men när de kom fram var husvagnen redan totalförstörd.

– Det enda som var kvar av husvagnen när vi kom fram till platsen var en hög av delar på marken, den hade helt enkelt hunnit brinna upp, säger räddningsledare Lars Lindmark.

Hur branden startade är oklart. Enligt räddningstjänsten har ingen person kommit till skada i samband med branden och det fanns ingen spridningsrisk till skog eller byggnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.