Hybricon Foto: SVT

Hybricon vill säga upp personal

Uppdaterad
Publicerad

Holmsundsföretaget Hybricon inledde i måndags samtal med fackliga samarbetspartner om att säga upp personal för att säkra bolagets långsiktiga överlevnad. Det är i första hand administrationen och produktionspersonalen som förhandlingar berör.

På Hybricons hemsida skriver bolaget i ett pressmeddelande att de under första delen av 2017 kommer fokusera på försäljningen, produkt- och kvalitetsutveckling samt service- och eftermarknad och tvingas därför nu förhandla om att eventuellt säga upp personal för att klara bolagets långsiktiga plan.

Bolaget har sagt upp folk tidigare

– Dagens besked är ett led i den omställning som påbörjades redan under sommaren 2016. Det följer vår långsiktiga plan, samt är i linje med de avsikter vi kommunicerat i vår senaste kvartalsrapport, säger Fredrik Jonsson VD Hybricon Bus System AB i pressmeddelandet.

Läs mer: Trots problemen – fortsatt förtroende för Hybricon

Redan i juni varslade bolaget tio person för att få ner kostnaderna. Hur många som nu riskerar att förlora jobbet är i dagsläget oklart.

SVT Västerbotten har försökt få tag på Hybricons VD Fredrik Jonsson utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.