IKSU spelade en sista träningsmatch mot ett herrlag för att vässa formen inför SM-finalen. Foto: Emma Thorell Stårsta

IKSU laddar för final

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett självsäkert IKSU som laddar inför SM-finalen. Säsongen har varit nästan prickfri och för att vara så väl förbereda som möjligt får de hjälp av tidigare herr elitbandyspelare från olika Umeåklubbar.

IKSUs innebandylag spelade en sista träningsmatch inför lördagens final och herrarna bjöd på ett tufft motstånd. Men IKSU krigade på och vann matchen till slut.

 – Det känns jättebra. Vi fick hårt motstånd från killarna och det var jättebra inför finalen, säger Cornelia Fjellstedt.

Tanken med matchen var att de både skulle få känna på tufft motstånd och träna på eventuella situationer som kan dyka upp i finalen. Tränaren Andreas Harnesk var positiv efter den sista träningsmatchen.

– Jag är stolt över hela laget. Vi har ett bra lag och kommer att ta det här, säger han.

Bara guld som gäller

Finalen spelas mot Mora i Ericsson Globe på lördag och trots att många av spelarna är rutinerade och har både VM-guld och Europacupguld i bagaget värderas ett eventuellt SM-guld högt. Och det är ingen tvekan att det är guld och inget annat som gäller i finalen.

– Vi vinner på lördag för att vi har ett grymt bra lag och grymma ledare, och vi är riktigt, riktigt taggade, säger Josefina Eiremo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.