Foto: Åza Nejne

Fick inbrott – väntade i timmar på polisen

Publicerad

Butiken Handlar´n i Klimpfjäll fick inbrott under lördagsmorgonen, men ingen polis har dykt upp när SVT pratar med en ur personalen.
– Det har gått sju timmar nu och ingen har kommit, berättar Åza Nejne som arbetar på butiken.

Under lördagsmorgonen fick matbutiken i Klimpfjäll inbrott men ingen polis har kommit till platsen och det har gått sju timmar när SVT Nyheter Västerbotten pratar med Åza Nejne ur personalen.

– Senast vi hörde något från polisen var klockan 12 och då skulle de återkomma vid tre men vi står fortfarande här och väntar, klockan är fyra nu. Ska det behöva vara såhär för oss vid inland och fjäll?, säger Nejne som skulle öppna butiken under morgonen.

Vad sa polisen?

– Polisen sa att de inte hade någon som kunde komma på studs, att alla var kopplade till Motorveckan i Lycksele. Men vad hade hänt om gärningsmännen var där när jag jobbade, skulle jag satt foten i dörren och hållit kvar dem i sju timmar?, frågar sig Nejne.

Butiken hade en hel del kontanter i förvar och Nejne förklar att det kan handla om mycket pengar som gärningsmännen kan ha stulit. I nuläget får personalen inte gå in i butiken då det räknas som en brottsplats och ska undersökas. SVT Nyheter Västerbotten har varit i kontakt med butiksägaren som är kritisk till polisens agerande.

Polisen: ”Det ligger så avigt till”

Marie Andersson, kommunikatör på polisen i Västerbotten, berättar att polisen ska skickas till platsen men hon kan inte meddela när.

Varför har det dröjt så länge?

– Det ligger väldigt avsides och det tar lång tid att åka dit, så vi har helt enkelt inte bestämt vem vi ska sätta på att åka, säger Andersson.

Andersson kan inte svara på hur lång tid det hade tagit att skicka polis till platsen om gärningsmännen fortfarande hade befunnit sig i butiken när personal kom till platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer