Infekterat angående Centrumbron

Uppdaterad
Publicerad

Vid dagens sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Skellefteå behandlades ett yttrande till Mark- och miljööverdomstolen. Det handlade om ett överklagade av den detaljplan som innehåller Centrumbron.

Förslaget till yttrande, där Skellefteå kommun yrkar att detaljplanen för Centrumbron ska fastställas, fick oppositionspartierna i utskottet; Moderaterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet, att se rött. De lade fram ett alternativt förslag till yttrande där de anser att Mark- och miljööverdomstolen ska godkänna att Centrumbron ska strykas ur detaljplanen.

–  Vi tycker att det är mycket märkligt att Socialdemokraterna fortsätter att ta strid för en detaljplan, med en Centrumbro, som en tydlig majoritet av skellefteborna har avfärdat och tre av varandra oberoende trafikplaneringskonsulter inte ser behovet av. Detta skickar konstiga signaler och vi befarar att Socialdemokraterna kommer att arbeta vidare tankarna om en Centrumbro trots befolkningens tydliga nej till bron, säger Andreas Löwenhöök (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.