Foto: TT/Jessica Gow

Arbetsförmedlingen i Lycksele på chefsjakt – 27 har sökt

Publicerad

Rekryteringen av de hundra personer som ska arbeta på det nya kundcentret på arbetsförmedlingen i Lycksele har inte startat. Just nu arbetar man med att anställa en enhetschef för kundcentret.

Tjugosju personer kandiderar till jobbet som enhetschef för det kundcenter med hundra anställda som planeras i Lycksele. Arbetsförmedlingen har ännu inte hunnit göra någon bedömning av de sökande men intervjuer med ett urval ska göras under september och när en ny chef finns på plats påbörjas arbetet med alla övriga rekryteringar av personal.

LÄS MER: 100 Nya jobb till Lycksele

Ansökningstiden gick ut igår, och Arbetsförmedlingens verksamhetsområdeschef Stefan Popovic känner sig just nu nöjd med antalet sökande.

– Tjugosju förhoppningsvis kvalificerade sökande är ändå bra, säger Stefan Popovic.

LÄS MER: Snart inleds rekryteringen på 100 nya jobb

Från Lycksele kommuns sida har arbetet startat med att försöka inventera hur det ser ut med personalförsörjningen i stort inom kommunen.

– Vi behöver så snabbt som möjligt få en samlad bild, konstaterar kommunchef Ingela Gotthardsson.

Rekryteringarna till kundcentret kommer enligt henne att ske i flera steg. När en enhetschef finns på plats ska övriga chefer utses och sedan runt hundra till anställas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.