Foto: SVT

Inlandsbanan ställer in all sommartrafik

Publicerad
Inlandsbanan tvingas till att ställa in all sommartrafik efter att efterfrågan på långväga resor minskat, meddelar företaget i ett pressmeddelande under onsdagen.

– Det är mycket tråkigt att vi tvingats fatta det här beslutet men den uteblivna försäljningen gör att det inte är möjligt för oss att genomföra den planerade trafiken, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB.

På grund av coronapandemin och att det rått restriktioner för inrikesresor beslutade Inlandsbanan att skjuta på sommarpremiären och minska trafikperioden från tio till sex veckor. Men trots att restriktionerna nu har hävts så var efterfrågan på resor varit svag.

– Vi avvaktade myndigheters besked om inrikesresor i sommar, med en förhoppning om förbättrat bokningsläge. Så blev inte fallet, läget har snarare varit tvärtom med fortsatt mycket avbokningar. Extra tråkigt då vi önskat tillgängliggöra Norrlands inland för fler och att det nu blir ännu tuffare för en hårt utsatt turismnäring, säger Peter Ekholm.

Inlandsbanan har säkrat nya tåg från och med 2021 och hoppas på ett bättre år nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer