Nu ska Storuman och Tärnaby få E-rum. Foto: TT

Här ska man få hjälp med digitala ärenden

Publicerad

I veckan invigs två så kallade e-rum i Storuman och Tärnaby där personer ska kunna få hjälp med sina digitala ärenden.

Under måndagen och tisdagen invigs två e-rum som kommer finnas i biblioteket i Storuman och folkets hus i Tärnaby. Det kommer att finnas personer där som hjälper de som inte har kunskap att ta del av digitala tjänster som finns idag.

– Vi gör det här för som en hjälp för de som inte har den digitala kunskapen som krävs idag. För att de ska kunna utföra vardagliga sysslor och stärka sitt självförtroende, säger Region Västerbottens kommunikatör Micaela Löwenhöök.

Digitaliseringsministern positiv

Det kan handla om digitala tjänster så som Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Vårdguiden, beställa biljetter, hantera appar eller läsa tidningen. 

– Det här handlar om att vi måste bygga en infrastruktur som täcker hela Sverige – som täcker Västerbottens inland lika väl som Stockholms centrum, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Satsningen är ett pilotprojekt som kommer att pågå i tre år mellan 2017-2019 och berör kommunerna Storuman, Åsele och Lycksele.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.