Mannen försvann i Tärnabyområdet i samband med jakt. Foto: SVT Design

Jägare förvunnen i fjällen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 85-årsåldern anmäldes försvunnen under onsdagen. Han försvann i samband med jakt i Tärnabyområdet, i Storumans kommun. Polisen arbetar för att lokalisera mannens bil i jaktområdet.

– En helikopter har satts in i sökandet efter mannen. Den är i luften nu. Vi har även polispatruller i området, säger Marie Andersson 

Jägaren anmäldes försvunnen natten till torsdagen. Under förmiddagen sattes helikopter in i sökandet efter mannen som är hemmahörande i Norrbotten. Polisen arbetar för att lokalisera mannens bil i området med hjälp av anhöriga och mannens jaktkamrater.

– Vi har sökt av vägar i jaktområdet strax söder om Tärnaby samt ett område kring en stuga. Men varken han eller hans bil har påträffats, säger Marie Andersson, kommunikatör på polisen.

Inga spår under dagen

Under dagen har helikoptern utan framgång letat främst efter mannens bil för att ha något att utgå ifrån för ett så kallat marksök.

– Helikoptern är kvar men har inte lyckats hitta mannens bil, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisen.

Under dagen har även polisen börjat kolla om mannen lämnat några digital spår efter sig, så som om han använt sitt kontokort någonstans, för att på så sätt få reda på vart han kan befinna sig.

Polisen vill ha tips

Polisen har gått ut med ett signalement på mannen och vill ha hjälp med iakttagelser av allmänheten för att hitta honom.

Mannen är ungefär 180 cm lång och har en kraftig kroppsbyggnad. Han har ljust hår och glasögon och bar vid försvinnandet en grön jacka och blå friluftsbyxor. Han ska även ha en keps med kamouflagemönster på sig. Bilen han körde är en silverfärgad Hyundai Matrix.

”Vill ha uppgifter om bilen”

Polisen uppmanar personer som sett bilen att höra av sig.

– Mannen har åkt iväg med sin bil. Det är jätteviktigt att vi får in uppgifter om bilen. Han kanske har kört hemåt mot Norrbotten. Det är ganska stora områden och vi hoppas därför att någon har sett den här bilen och hör av sig till polisen då, säger Marie Andersson.

Har du iakttagelser eller tips ska du ringa polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.