Foto: SVT

Jörn-möte lockade hundratal

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att flytta högstadiet från Jörn till Boliden i höst kommer att överklagas och under tisdag kväll hölls ett möte med föräldrar och politiker för att diskutera framtiden för skolan.

Under kvällen bjöds elever och föräldrar som berörs av flytten till ett informationsmöte. Samtidigt har de boende i Jörn mobiliserat och i sin tur också bjudit in politiker från barn- och grundskolenämnden till samma möte.

– Det blev välbesökt och det gick riktigt bra. Vi är många som tycker att beslutet är felaktigt, säger Susanne Karlsson, boende i Jörn och engagerad i frågan.

Stöd från politiker

Ett hundratal personer fanns på plats. Mest uppskattat var att många politiker kom för att diskutera och visa sitt stöd.

– Om inte politikerna hade kommit hade det blivit pajkastning. Men nu kom de och visade stöd för att de också tycker att ärendet hanterats felaktigt, säger Susanne Karlsson.

Besökarna fick även chans att skriva på ett uppror, något som gick bättre än Susanne väntat.

– Jag skrev ut 80 blanketter och alla fylldes i. Jag trodde att jag skulle få ta med mig minst hälften tillbaka hem.

Arbetar aktivt

Nu närmast ska beslutet om överklagan skickas in.

– Vi kommer att skriva några JO-anmälningar och sedan fortsätta samla material för att skolan ska vara kvar på orten. Det är skönt att veta att vi har många politiker med oss, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer