Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Både stora och små är välkomna att trycka näsan mot glaset och titta in i parets pyntade julfönster. Se mer i klippet Foto: Julia Örtegren /SVT

Julskyltning i hemmet – tradition hos Lena och Fred i Vännäsby

Uppdaterad
Publicerad

På skyltsöndagen öppnades julfönstret hemma hos Lena och Fred Lundgren i Vännäsby, där förbipasserande får ta del av julkrubban med Jesusbarnet, tomtar och annat julpynt.

– Alla är hjärtligt välkomna att titta in, säger Lena Lundgren som förberett julskyltningen i två veckor.

I minst 20 år har paret hållit på, och så länge lamporna lyser i fönstret är folk välkomna att kolla in julskyltningen.

– Vi kastar ut julen på tjugondag Knut, men innan dess är alla välkomna. Förskoleklasser brukar ibland ta sig en utflykt hit och andra grannar och förbipasserande. Så länge det är upplyst är det bara att komma in på gården och titta. Det känns bra att vi kan glädja andra, säger Lena Lundgren.

Mer pynt för varje år

Två veckor har det tagit för Lena och hennes man Fred att förbereda, och varje år blir det mer pynt.

– Jag har fått mycket inspiration av min mamma och mormor som alltid berättade mycket julsagor och höll på med olika jultraditioner när jag var liten. Mycket av pyntet och tomtarna är från deras tid, säger Lena Lundgren.

Kika in i parets juliga skyltfönster i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.