Viktor Arvidsson. Foto: TT

Kågedalens AIF-sonen går in i Stanley Cup-final

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 02.00 under natten mot tisdag, 20.00 amerikansk tid i Pittsburgh, går Pittsburgh Penguins och Nashville Predators in i Stanley Cup-finalen. I Nashville återfinns Kågedalens AIF-sonen Viktor Arvidsson som nu går in i guldstriden.

Inatt går Nashville Predators från västra konferensen in i Stanley Cup-final mot östra konferensens segrare, tillika regerande mästarna, Pittsburgh Penguins i slutkampen om Stanley Cup-segern.

Viktor Arvidsson med Kågedalens AIF som moderklubb åkte på en ful tackling i den sista konferensfinalen mot Anaheim Ducks där hans panna slogs blodig. Nu har han repat sig, och i en intervju på NHL Network inför finalen beskriver anfallaren sina känslor efter att Nashville förra veckan blev historiska när man blev klara för finalspel.

– Det blir kul att spela mot de regerande mästarna. Pittsburgh är ett lag med mycket bra kvalitéer hos (Sidney) Crosby och (Evgeni) Malkin och det är ett lag som spelar snabbt. De är duktiga skridskoåkare allihopa med bra fokus också, säger han.

LÄS MER: Tangerat svenskrekord i NHL-finalen

Spelar golf för avkoppling

Nashville har för allra första gången tagit sig till Stanley Cup-final, och för att förbereda sig inför matchserien på sju matcher där första lag till fyra vinster får lyfta bucklan så ägnar sig Arvidsson, förutom träning, åt en annan bollsport.

– Jag försöker att få så mycket vila som man kan och förbereda sig på en sju matcher lång serie, det blir mycket träning och vila och försöka arbeta på det vi måste lyfta i spelet. Och kanske spela lite golf och göra annat som får tankarna bort från hockey också, berättar han för NHL Network.

I fjol lånades Arvidsson ut till Milwaukee Predators i den amerikanska andraligan AHL. I år har han fått mer förtroende och har tryckt in 61 poäng under sina 80 matcher i grundserien och tio poäng på sina 16 slutspelsmatcher. Nu återstår det att se om han kan bidra ytterligare för att hans Nashville ska få lyfta bucklan.

Spelschema i Stanley Cup-finalen

Tisdag 30 maj, 02.00: Pittsburgh–Nashville

Torsdag 1 juni, 02.00: Pittsburgh–Nashville

Söndag 4 juni, 02.00: Nashville–Pittsburgh

Tisdag 6 juni, 02.00: Nashville–Pittsburgh

Fredag 9 juni, 02.00: Pittsburgh–Nashville (ev match 5)

Måndag 11 juni, 02.00: Nashville–Pittsburgh (ev match 6)

Torsdag 15 juni, 02.00: Pittsburgh–Nashville (ev match 7)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.