Roland Sjögren (KD) och Christer Rönnlund (M). Foto: SVT

Kamp om kommunalrådsposten i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

I Lycksele kan det bli strid om kommunalrådsposten. Det är klart att det blir maktskifte efter 48 år av socialdemokratiskt styre. Men eftersom Moderaterna och Kristdemokraterna är nästan lika stora så kan det bli kamp om vem som blir kommunalråd.

Både moderaternas Christer Rönnlund och kristdemokraternas Roland Sjögren är aktuella och intresserade. När alla poströster är räknade ska alliansens företrädare träffas och prata om frågan.

– Diskussionen förs, vi vill att den som ska företräda oss ska ha största möjliga stöd och förtroende från hela alliansen, säger Elisabeth Björnsdotter-Rahm (M).

På torsdag kväll ska alliansens företrädare träffas.

”En ovanlig diskussion då partierna ligger lika”

Är det siffror eller lämplighet som väger tyngst?

– Det måste vi diskutera internt. Det är ju en ovanlig diskussion då partierna ligger lika, det som väger tyngst är väl personlig lämplighet och störst förtroende från alla, säger Björnsdotter-Rahm.

Betty-Ann Nilsson (KD) är ledamot i kommunfullmäktige och sitter i utbildningsnämnden. Hon anser att partikamraten Roland Sjögren är rätt kandidat. Men även hon hänvisar till alliansens möte på torsdag kväll.

– Roland är ödmjuk och lyhörd, självklart är jag partisk och jag vet att vi inte tycker lika här, återkom på fredag förmiddag, säger Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet