Hör centrumledaren om butikerna i Utopia Foto: SVT

Kämpigt för butiker i Utopia – ett tiotal har fått lägga ner

Uppdaterad
Publicerad

Centrumhandeln i Umeå har fått ta mycket stryk sedan pandemin bröt ut i våras. I Utopia som är gallerian mitt i stan har flera butiker fått lägga ner sin verksamhet.

– Vi har stöttat våra hyresgäster maximalt med hyresrabatter och uppskjutna betalningar men för ett tiotal butiker har det inte hjälpt och de har varit tvungna att lägga ner sin verksamhet, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia och som ägs av Balticgruppen.

Nu tror Balticgruppen att butikerna istället går över till att bli skyltfönster och små butiker där kunderna får titta på varorna innan de går hem och beställer dem på nätet. 

– Butikerna kommer att finnas kvar för de blir otroligt viktiga för marknadsföringen men de blir mindre och kunderna får inte med sig varorna hem på en gång, säger Mona Lidén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.