Foto: SVT/TT

Kastade sten och drog kniv mot butikspersonal

Uppdaterad
Publicerad

En man hotade personalen på Ica-butiken på Ålidhems centrum i Umeå under onsdagskvällen. Mannen ska ha varit missnöjd med att inte få handla och då dragit fram en kniv mot personalen.

Vid 21:30-tiden på kvällen larmades polisen till Ålidhems centrum efter att en man hotat personalen på Ica. Mannen är tidigare känd av personalen och ska ha varit upprörd över att inte få handla.

– En dispyt uppstår varpå personalen försöker få mannen ut ur butiken och i samband med det drar mannen fram en kniv och hotar personalen. Sedan försvinner han tvärt från platsen, säger Henrik Lundström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Missade personal med projektil

Men kvällen var inte över där. Mannen skulle återkomma till butiken.

– En stund senare kommer han tillbaka och har med sig en sten eller asfaltsbit som han kastar mot en i personalen. Han missar, och försvinner återigen, säger Henrik Lundström.

Senare på kvällen kastade någon en sten genom en ruta på Ålidhems centrum och polisen misstänker att det än en gång är samma person som varit framme. Polisen vet inte vem mannen är i nuläget men jobbar vidare med ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.