Foto: TT

Klart: Oscar Lindberg till VM

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen blev det storvinst för det svenska landslaget Tre Kronor när de mötte Italien under en VM-match. Direkt efter matchen bekräftade förbundskaptenen några nya tillskott till truppen. En av dem är den före detta Skellefteå AIK-spelaren Oscar Lindberg.

Natten mot onsdag svensk tid förlorade New York Rangers mot Ottawa Senators och åkte därmed ut ur NHL-slutspelet och kampen om Stanley Cup-bucklan. Men det betyder inte att före detta Skellefteå AIK-spelaren Oscar Lindberg kan lägga skridskorna på hyllan för den här säsongen.

Under fredagen blev det klart att han kommer att ingå i Tre Kronors VM-trupp, något som förbundskaptenen Rikard Grönborg bekräftat efter fredagens vinstmatch mot Italien. Redan under lördagen kommer han, tillsammans med klubbkamraten Henrik Lundqvist, att träna med landslaget i Köln.

Har jobbat hårt för att få Lindberg till truppen

Lindberg har aldrig varit aktuell för VM med tanke på att hans kontrakt med New York Rangers går ut efter denna säsong, vilket brukar innebära att spelaren inte får spela VM. Men denna gång har en lösning hittats.

– Det är en ren försäkringsfråga och vi har jobbat hårt för att få det klart, säger Grönborg till de svenska journalisterna efter fredagens match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.