Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Viktigt att det finns en stuga” – hör kommunalrådet om planerna. Foto: Privat: Torbjörn Thomsen

Klöverstugan i Borgafjäll återuppstår efter stormen

Publicerad

I mitten av januari tog en av vinterstormarna Klöverstugan i Borgafjäll, ett populärt utflyktsmål som nu bara är brasved.

– Vi har nu tillsatt en arbetsgrupp och vi ska bygga en ny stuga. Området är populärt och med nya vandringsleder från Borga till Abisko blir den nya stugan extra viktig, säger Nicke Grahn (L), kommunalråd i Dorotea kommun.

Klöverstugan som varit ett ställe att värma händerna eller ta skydd i när stormen drar fram kommer att byggas upp på nytt. Ännu är inget bygglov sökt, men enligt kommunalrådet ska en ny stuga kunna börja byggas redan i sommar.

– Först måste vi ta rätt på återstoden av den gamla stugan och det får bli i vår, säger Nicke Grahn (L).

Separerat utedass

Stugan kommer i stort sett se ut som den förra, så när som på utedasset som förut satt ihop med byggnaden där folk kunde inta sin matsäck.

– Det blev inte så trevligt på sommaren att utedasset satt ihop med själva stugan så där tänker vi annorlunda inför nybyggnationen, säger Nicke Grahn.

Spelar roll i projekt för vandringsled

I dagsläget kan han inte svara på hur mycket pengar den nya stugan får kosta, men slår fast att den kommer vara viktig i det arbete som pågår med att öppna för vandring från Borgafjäll hela vägen till Abisko.

I videon berättar Dorotea kommuns kommunalråd om återuppbyggnaden av den ikullkastade raststugan på fjället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer