Polisen har spärrat av torget i centrala Skellefteå. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Knivskärning i Skellefteå – man anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller larmades till torget i centrala Skellefteå efter larm om en knivskärning under torsdagskvällen. Polisen kunde snabbt gripa en misstänkt gärningsman på plats.

Händelsen skedde mitt på torget, strax före klockan 19 på torsdagskvällen. Enligt polisen har en 42-årig man gripits misstänkt för knivskärningen. En skadad man har fördes till sjukhus med ambulans. Det är oklart vilka skador det rör sig om.

Den misstänkte mannen har nu anhållits. Ärendet leds av åklagare Marie Andersson och handläggs av avdelningen för grova brott i Umeå.

– Vi har hållit vittnesförhör, analyserat kamerabevakning som finns på torget och har en bra bild över händelseförloppet. Utifrån det kan det bli aktuellt med ytterligare gripanden, säger Magnus Forsgren som är tillförordnad chef vid avdelningen för grova brott.

Han berättar att förhör ska hållas idag fredag med den knivskurne om det är möjligt.

– Jag kan förstå att allmänheten känner oro när något sådant här händer mitt på torget i Skellefteå men vill ändå säga att de inblandade personerna är kända av polisen sedan tidigare och ingen annan har kommit till skada.

Magnus Forsgren framhåller att polisen jobbar med trygghetsskapande åtgärder där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.