Kommunalråd nöjd över nya vindkraftsjobb

Uppdaterad
Publicerad

Åseles kommunalråd Bert-Runde Dahlberg, S, är nöjd över beskedet att Vattenfall går vidare med satsning på två nya stora vindkraftparker i trakterna kring Fredrika.

– 25 jobb är ovärderligt för ett samhälle som Fredrika, säger Dahlberg.

Som Västerbottensnytt rapporterat tidigare idag har Vattenfall sökt tillstånd att bygga upp till 90 vindkraftverk i projekten Fäbodberget och Blakliden. Med dessa vindkraftparker räknar företaget med att det behövs 25 till 30 anställda vid servicekontoret i Fredrika.

Bert-Rune Dahlberg konstaterar att det varit väldigt många förfrågningar om vindkraftsatsningar i kommunen. Så många att utbyggnaden snabbt kan närma sig en övre gräns.

– I kommunens vindkraftplan har vi sagt att det går att bygga 280 vindkraftverk i kommunen, men det kan vara väl mycket. Samtidigt gäller det naturligtvis att väga för och nackdelarna med en utbyggnad mot varandra, säger Dahlberg.

Arne Müller

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.