Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Lennart Gustavsson (V) om varför han drog aprilskämtet. Foto: SVT/TT

Kommunalrådet i Malå försökte lura medierna – en dag innan första april: ”Jag ber om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Malåborna ska få sänkt elpris med 50 procent – det skrev kommunalrådet Lennart Gustavsson (V) i ett pressmeddelande som skickades ut till medierna under fredagen. Men det hela var ett aprilskämt.

– Det kom en dag för tidigt. Det är fel utav mig. Jag ber om ursäkt, säger Lennart Gustavsson.

I pressmeddelandet som kommunalrådet skickade ut till flera medier under fredagen stod det:

”Skellefte Kraft avser att årligen lotta fram en kommun där företagets kunder under ett år erhåller en femtioprocentig subvention av elen. Lotten har första året fallit på Malå.”

– Jag är å malåbornas vägnar glad att Malå kan bli först ut. Elpriserna tynger många familjer och jag hoppas verkligen att initiativet fullföljs nu den 1/4, säger Malås kommunalråd Lennart Gustavsson.”

När SVT ringer upp kommunalrådet så menar han att det är uppenbart att det är ett skämt.

– Det förstod ni väl på datumet när det skulle införas, säger Lennart Gustavsson, men medger att det skickades en dag för tidigt.

– Det var naturligtvis en tabbe att skicka ut en dag för tidigt. Det var ett sätt att tillföra en del humor och kanske ett eller annat skratt, fortsätter han.

Hör hur kommunalrådet tänkte kring skämtet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.