Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Marlene Holmlund om erbjudandet om en förmånscykel – och hur tankarna går kring valet av cykel: ”Behöver ingen motion längre, jag behöver hjälp i uppförsbackarna”. Foto: SVT

Kommunanställda i Umeå erbjuds förmånscyklar

Uppdaterad
Publicerad

Umeå kommun erbjuder nu alla sina anställda att köpa en förmånscykel genom ett avdrag på lönen. Det är ett stort intresse för elcyklarna.

– Jag siktar definitivt på en elcykel som går lite fortare och gör det mer bekvämt, säger Karina Gren som är kommunanställd.

Den billigaste cykeln kostar omkring 200 kronor i månaden och den dyraste cirka 2 500 kronor, men då får man också en cykel i 50 000-kronorsklassen.

– På det här sättet får folk möjlighet att på ett billigare sätt köpa sig en bra cykel och det är bra för både hälsan och miljön, säger Mattias Larsson (C) som är en av initiativtagarna till hela projektet.

Sug efter elcyklar

Nya skatteregler som kom för ett antal år sedan gör det hela möjligt och det kallas för en förmånscykel och är ett liknande upplägg som att ha en förmånsbil. Det märks av ett stort intresse för elcyklarna.

– Det här upplägget är en superbra idé, både miljösmart och ekonomiskt fördelaktigt, säger Karina Gren, som är anställd inom Umeå kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.