Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man får krypa fram” – hör folk om plogvallarna och Per Hilmersson, gatudriftchef om snömängderna. Foto: SVT/Daniel Marklund

Kommunen kämpar med snön – fyra meter höga snövallar i Umeå: ”Får ta hjälp av sol och värme”

Uppdaterad
Publicerad

20 lastbilar är ute och och arbetar i Umeå för att ta bort snö från vallarna och korsningar. Snömängderna ställer till det i trafiken när sikten vid korsningar försämras avsevärt.

– Det är väldigt läskigt att köra på smågatorna. Det kan smälla snabbt om man inte är mycket mycket försiktig, säger Rolf Höijer.

Snövallarna i Umeå är just nu på vissa håll mellan fyra – fem meter höga. På smågatorna och särskilt i korsningarna är det mycket besvärigt. Snöröjningen i Umeå är hårt pressad den här vintern. Budgeten har spruckit flera gånger om. Kommunen mäktar inte med att ta bort vallarna.

– Vi får nog vänta ytterligare några veckor. Vi kommer inte att lyckas få bort allt själva, utan vi får ta hjälp av sol och värme så att vallarna sjunkar ihop säger Per Hilmersson, gatudriftchef kommunen.

I videon hör du om hur kommunen arbetar och om vad Umeåbor tänker om vallarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.