Kommunalrådet Hans Lindberg (S) och Thorengruppens Raja Thorén är överens om nya hallar i Umeå. Foto: Umeå kommun/Thorengruppen.

Konkurrensverket avskriver ärendet om multihallarna

Publicerad

I mitten av februari startade Konkurrensverket en granskning mot Umeå kommun efter att de kommit överens med Thoréngruppen om nya idrottshallar i Umeå. Nu har man beslutat sig för att avskriva ärendet.

I november stod de klart att Thoréngruppen och Umeå kommun kommit överens om byggnationen av tre nya idrottshallar i Umeå.

Efter det startade Konkurrensverket en granskning där man ville ha svar från kommunen på frågor kring vad för avtal som parterna har ingått och om man genomfört eller kommer genomföra en annonserad upphandling eller avrop från ramavtal innan man ingick avtal.

Konkurrensverket: Det är avskrivet

Den 12 februari skulle Umeå kommun senast ha svarat Konkurrensverket, vilket man gjort. När SVT pratar med Konkurrensverket berättar man att man beslutat att avskriva ärendet och gör alltså inget upphandlingsmål av hallhistorian.

– Av den skrivelse som kommunen skickat till oss framkommer det att inget bygge startats och den avsiktsförklaring man ingått i har upphört, säger Mahshid Sepahvand, handläggare på Konkurrensverket.

Även om avsiktsförklaringen har upphört har fortfarande Umeå kommun och Thoréngruppen ett intresse att fullfölja planerna om nya multihallar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.