Konst för en ny publik

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes utställningen Konst åt alla i Ersboda Folkets Hus i Umeå. Målet är att nå ny publik med konsten.

Det är 21 konstnärer från Västerbotten som visar upp sina konstverk på Ersboda Folkets Hus, med förhoppningen att samtidskonsten ska bli tillgänglig för fler människor när den visas upp i nya och mer ovanliga miljöer.

– Jag tror att vi sänker tröskeln till konsten, det heter ju konst åt alla. Vad det vi, det kanske är något barn som ser det här och i framtiden blir konstnär, säger Paula Hoffmann, konstansvarig Folkets Hus och Parker

Ingen kod att knäcka

Bland annat har skolklasser bjudits in till utställningen med en handledning till hur man kan göra konstbesöket spännande.

– Det tycker jag är jättefint. Jag tänker att det viktiga som besökare är inte att fundera på en kod att knäcka, utan på vad som händer i mig som betraktare. Det är i oftast i mötet mellan en publik och ett verk som det uppstår någonting, säger konstnären Fanny Carinasdotter som själv bor på Ersboda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.