Rickard Stenman satsar på att rusta upp lägenheter i Jörn. Foto: SVT

Köpte 32 lägenheter för 800.000

Uppdaterad
Publicerad

32 lägenheter för bara 800.000 kronor – i Jörn i Västerbotten är det möjligt.
”Det är vad en halv etta i Umeå kostar idag”, konstaterar köparen Rickard Stenman. I kommunen där utflyttningen är stor satsas det nu på att renovera upp bostäder.

Det råder bostadsbrist i stora delar av landet och samtidigt som priserna på bostadsrätter på många håll pressats upp har ett fastighetsbolag i Jörn nu köpt tre hus med 32 hyreslägenheter – för bara 800.000 kronor.

– Det är vad en halv etta i Umeå kostar idag, eller några kvadratmeter i Stockholms innerstad, säger köparen Rickard Stenman, vd för bolaget Nasakronan.

I Jörn har många bostäder förfallit och rivits. Men det nystartade bolaget väljer att nu att satsa och ska renovera upp ett stort antal lägenheter.

Ska hyras ut

Förutom de 32 hyreslägenheterna har bolaget också köpt upp ett antal mindre fastigheter. Bland annat ett hyreshus med fyra lägenheter som varit kallställt i 15 år och nu skall renoveras upp.

– Vi räknar med att kunna hyra ut lägenheterna inom kort, säger Rickard Stenman.

Bolaget äger också Folkets Hus i Jörn som såldes ut av kommunen och hoppas nu på att bli Jörns största fastighetsägare.

– När man får 32 lägenheter så billigt som för 800.000 kronor är det ingen tvekan. Det kan inte misslyckas, speciellt när det idag är bostadsbrist också i Jörn, säger Rickard Stenman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.