Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det gick bra tills vi stoppade in kortet” – se hur kunder och personal påverkas av kortstrulet. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Kortbetalningen fungerade inte på Ica i Skellefteå – på grund av skottdagen: ”Man får panik”

Uppdaterad
Publicerad

29 februari och skottdagen – då slutade Icas kortbetalning att fungera. I en butik i Skellefteå fick man lösa situationen allt eftersom.

– Man får ju lätt panik i början, säger Peter Jonsson, Ica-handlare i Skellefteå.

Under torsdagsmorgonen uppstod problem på alla Ica-butiker runt om i landet, då det plötsligt inte gick att betala med bankomatkort.

– Det gick bra att handla tills vi stoppade in kortet, då gick det inte att betala, säger Ann Palmgren Rosendahl, som handlade i en Ica-butik i Skellefteå.

Flera i personalen fick stå vid varje kassa

Där hjälpte man kunderna efter bästa förmåga.

– Vi har fått stå två till tre stycken ur personalen vid varje kassa för att hjälpa kunderna, säger Peter Jonsson, Ica-handlaren.

Totalt var det två kunder som inte kunde betala för sina varor, resterande gick att lösa med hjälp av swish, app eller kontanter.

– Det handlar om ett internt problem i våra betalsystemen som orsakas av att det idag är skottdagen, sa Maria Elfvelin, presskommunikatör på Ica gruppen.

Vid lunchtid fungerade betalningen som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.