Lastbilsekipaget fattade eld mitt på E4 söder om Skellefteå. Foto: Räddningstjänsten Skellefteå

Kraftig brand i lastbil på E4 utanför Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Ett lastbilsekipage lastat med mejerivaror fattade eld på E4 söder om Skellefteå på söndagen. Det brann kraftigt i fordonet och vägen fick stängas av under släckningsarbetet. Trafiken påverkades i flera timmar.

– Dragbilen var nästan helt övertänd när vi kom fram. Som det ser ut nu räddar de släpet, säger Henrik Lindgren, insatsledare vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Larmet kom till SOS Alarm strax innan klockan 09.00 på söndagen. Ekipaget stod då på vägbanan i södergående riktning i närheten av rastplatsen vid Ljusvattnet.

Chauffören försökte släcka själv

Det är oklart hur branden startat, men troligen var det under färden.

– Det verkar så, man stannar inte mitt på E4 annars, säger Henrik Lindgren.

Chauffören uppges ha klarat sig oskadd och försökte tillsammans med en annan åkare släcka med pulversläckare, nåt som inte lyckades.

Stor trafikpåverkan

Branden har fått stor påverkan på trafiken då den stoppades helt under släckningsarbetet i bägge körriktningar. Strax efter tio släpptes trafik på växelvis. Polis var då på plats och dirigerade. Det kan bli ytterligare totalstopp när lastbilen ska bärgas.

Trafikverkets beräknade sluttid var först satt till klockan 10.00. Klockan 13.20 var det full framkomlighet på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.