Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett kraftigt regn passerade över Umeå under tisdagen och kommunen fick jobba extra med att röja brunnar från löv. Foto: Madeleine Harrati/SVT

Kraftigt regn över Umeå – driftchefen: ”Stora vattensamlingar”

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt regnoväder passerade Umeå under tisdagen. Mängden regn har gjort att Umeå kommun tvingas jobba extra med att röja brunnslock från löv.

– Det är blött och har regnat väldigt kraftigt. Det är stora vattensamlingar lite här och där, säger Per Hilmersson, gatudriftchef.

Rensar brunnar från löv

Under tisdagen har ett antal felanmälningar inkommit till Umeå kommuns driftledning. Som mest har 12 personer jobbat enbart med konsekvenserna av regnet.

– Vi försöker ta bort löv från brunnarna så att vattnet ska kunna rinna undan.

Värst har det varit inne i centrala Umeå, enligt Per Hilmersson.

– När det regnade som värst var det mycket i ledningarna och vattnet steg. Nu har det lugnat ner sig och ledningarna klarar av det, säger han.

Förutom regnet så blåser det längs kusten. SMHI har utfärdat en gul varning för kuling i norra Kvarken, 14-17 meter i sekunden.

Umeå kommun rensar bort löv från brunnar för att vattnet ska kunna rinna undan. Foto: Madeleine Harrati/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.