Genrebild. Foto: TT

Kvinna åtalad för att ha tvättat miljontals kronor

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Umeå har låtit en annan person använda hennes bankkonto i omkring två års tid. Över två miljoner kronor har satts in på kontot och nu åtalas hon för att ha tvättat pengar.

I drygt två års tid har kvinnan låtit en annan person använda hennes bankkonto och hennes bankdosa. Under den tiden har flera stora insättningar gjorts. Bland annat har överföringar på omkring 2,2 miljoner kronor satts in på kontot.

Det ska även ha satts in kontanter via insättningsautomat på över 260 000 kronor.

Kvinnan förnekar brott och hävdar att hon inte vetat om insättningarna eftersom hon inte har för vana att kolla sina konton men är övertygad om att det inte är några olagliga pengar.

Åtalas

Åklagaren håller inte med och menar på att kvinnan uppsåtligen agerat till att dölja att pengarna kommer från brott eller brottslig verksamhet.

Kvinnan åtalas nu för att ha tvättat pengar och med hänsyn till de stora beloppen ska brottet bedömas som grovt, enligt åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.