Kvinna fastklämd i bil efter krock med träd vid Norrlångträsk. Foto: Räddningstjänst.

Kvinna fastklämd i bil efter krock med träd utanför Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv fyra, natten mot lördag, skickades polis, ambulans och räddningstjänst till en singelolycka på väg 870 i höjd med Segerlund nära Norrlångträsk, i Skellefteå kommun. En bil hade kört av vägen och in i ett träd. Två personer satt i bilen och en var fastklämd.

Efter att räddningstjänsten kommit fram till platsen lyckades de få ut passageraren som var fastklämd. Det var en kvinna i 40-årsåldern som fördes bort från platsen med ambulanshelikopter. Enligt Norrlands universitetssjukhus är hon inlagd på intensivvårdsavdelning med allvarliga skador.

Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, är misstänkt för drograttfylleri, vållande till kroppsskada, grov olovlig körning och narkotikabrott. Polisen skriver på sin hemsida att fler brottsmisstankar kan väckas och att utredningsarbete pågår.

Passageraren fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Foto: Räddningstjänst.

Föraren fördes till Skellefteå med ambulans. Skadeläget är oklart. Bilens airbag togs i beslag och en brottsplatsundersökning är gjord.

Enligt polisen är det oklart vad som orsakade avkörningen. Skellefteå, Byske och Fällfors räddningstjänst var med under insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.