Kvinnan döms till rättspsykiatrisk vård och behålls häktad i väntan på att vården kan påbörjas. Foto: SVT

Kvinna försökte mörda sin 8-årige son i Umeå – döms till rättspsykiatrisk vård

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 30-årsåldern, som misstänktes ha försökt mörda sin 8-åriga son i centrala Umeå den 20 mars, döms av Umeå tingsrätt till sluten psykiatrisk vård.

Kvinnan döms för att försökt döda sin son genom att hålla fast honom och hugga honom i halsen med en kniv. Kvinnan har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen och säger att hon varken varit medveten om eller kunnat kontrollera sitt handlande och förnekar därför att hon agerat med uppsåt.

Döms till rättspsykiatrisk vård

Kvinnan häktades i samband med händelsen och har varit fortsatt häktad även efter att rättegången avslutades i väntan på domen. Hon döms nu för försök till mord och ringa narkotikabrott. Brotten begicks den 20 mars i år.

Mordförsök på barn i Umeå

Hon döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning i Umeå tingsrätt. Kvinnan ska vara fortsatt häktad i väntan på att den rättspsykiatriska vården kan påbörjas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du ta del av alla turer kring mordförsöket i Umeå. David Helgesson på polisen berättar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på barn i Umeå

Mer i ämnet